HTML

Szerzők

Orbán szerint a világ

Sokak számára ma Magyarország egy sötét, gonosz hely, ahol minden rossz Alfája és Omegája egyetlen ember, talán maga az ördög, a félelmetes nagyúr! Valahol azonban ez a világ véget ér, és ott kezdődik egy új. Lépj be a kapuján! Lépj be Orbán világába!

Friss topikok

Címkék

Orbán: Bolond vagy zseni? - riposzt Tota W írásaira

2012.09.28. 19:00 marco74

A legtöbb dolog az életben nézőpont kérdése. Itt egy példa: Annak különösen igazságtalan az egykulcsos adó, aki nem részesül közvetlenül előnyeiből. Hiába vannak mögötte, olyan ösztönző elvek és szándékok, melyek közül csak egy, hogy az egyenletes aadóteher miatt most megéri többet dolgozni.  Egy további praktikus érv az egykulcsos adó mellett az adóparadicsomok és az offshore adózás vonzerejének csökkentése. A magaskeresetűek közül sokan büntetésként élik meg a többkulcsos adórendszert, és ezért külföldre menekítik a vállalkozásukat hogy adózhatatlanná tegyék jövedelmüket. Persze kényelmesebb és politikailag kifizetődőbb az osztályellentétek szítása. Tóta W. profi ebben, mármint az ellentétek szításában, és a lényegről való elterelésben, ne legyen társadalmi vita, csak gyűlölet.

Ilyen finomsággal kellene közelíteni és eszerint tematizálni és megtárgyalni Magyarország politikai természetű ügyeit több nézőpontból. S nem pedig egyszerűsíteni, vagy még inkább primitíven letolvajozni azt a politikát, amely a Magyarországon befizetett adóból finanszirozott beruházásokat magyar vállalatokkal viteleztet ki. Millió példa van rá, hogy egy céget vagy vállalatot saját állama támogat. Kezdjünk egy történelmi példával: Erzsébet királynő által adományozott monopólium, és a Brit Birodalom fegyverei tették naggyá és búsás hasznot hozó vállalattá a Kelet-India Társaságot, s később részben a többi hasonló módon támogatott társaságok emelték Nagy-Britanniát a többi állam elé. A legtöbb európai országban az építőipari beruházásokat csak hazai cégek végezhetik. Van közelebbi példa is, ne menjünk történelmi távlatokig vissza, ország határokon túl. A 2008-as IMF hitelből támogatott külföldi bankokra, amelyet hitel természetesen szintén adófizetők pénzén lesz visszafizetve anélkül, hogy egy felépített híddal, felújított iskolával vagy megszépített belvárossal ellentételezték volna.  Ez persze Tóta W mércéje szerint nem lopás csak az ő jó Istene és az ő Jézuskája, az ájemef jogos jussa, mert elhozták a fényességet Magyarországra, s hogy így is lehet, semmiből teremtett pénzzel meggazdagodni, veszteséges magánbankokat  adófizetők pénzével kisegíteni.

Tóta W. képtelen megérteni Magyarország sajátos társadalmi berendezkedését és hagyományait. Magyarországot lehetetlen egy személyes klientúra nélkül hatékonyan kormányozni, ennek megvannak a történelmi gyökerei is (Bocskai, Bethlen, Rákócziak, Tiszák, stb.) S ez a helyzet többek között azért is alakult ki, mivel a legtöbb társadalmi és pénzügyi intézményünk vagy külföldi érdekeket szolgál, mint a Magyar ’Nemzeti’ Bank, vagy erősen bolsevista gyökerűek, mint a független magyar bíróságok, amiről épp a minap tett bizonyságot egy képviselőjük.  Ezen sajátos magyar rendszer működésének az alapos ismerete Orbán zsenialitásának titka.

Mennyivel egyszerűbb lopást! ordítani és zsigeri gyűlöletet kelteni! Persze önmagában ezzel nem is lenne baj, mert Tóta W. ezzel magáról állítja ki a bizonyítványt. A baj sokkal inkább az, hogy a 'nagy felületű' média megjelenésnek köszönhetően egyre szaporodnak követői. S nem tudni mikor szökken szárba bennük a Tóta W. által elültetett primitivizmus,s mikor lesz vakságuk teljes,  tudatuk teljesen beszűkült. S nem tudni mikor fognak egy szablyát és vágják le egy két magyar vállalkozó kezét, hiszen loptak, mikor lógatják fel egy fára saját vezetőiket, hiszen loptak, mikor hülyéznek vagy bolondoznak le közgazdászokat, történészeket és filozófusokat, csak azért, mert kimondják, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer fenntarthatatlan és pusztán az amerikai hatalmi érdekek kiszolgálója, s utána nagy értetlenségükben meg is lincselik őket.

A rémisztő és groteszk az, hogy Tóta W.-t már csak az különbözteti meg azoktól a fanatikus vallási prédikátoroktól, akik felbőszült híveiket uszítják, hogy még nem öltek meg, egy, az IMF politikájával szemben az Orbán kormány kiállást dicsérő professzort. Nem hajtottak bele egy bombával megrakott gépjárművel a kormány pénzügyi függetlenségre törekvő politikája mellett tüntető több százezres tömegben, akik Tóta W. szerint úgyis csak birkák, bár foglalkozásukra nézve lehetnek atomtudósok, orvosok, művészek, mérnökök, jogászok, gazdálkodók vagy szorgos fizikai dolgozók.

Egy dologban Tóta W.-nek igaza van: ez az ország egyre élhetetlenebb, de nem amiért ő gondolja. Hiszen pontosan az olyan összefüggéseiket kifordító, tényeket elferdítő , tolvajozó, bolondot kiáltó, pocskondiázó írásoktól élhetetlen ez az ország, mint amilyen az övé.

S éppen ezen írások miatt sokkal inkább hasonlatos egy az embereket csőcselékké aljasító, vallási-fanatikus terroristához, mint egy publicistához.

7 komment

Címkék: IMF Orbán Tóta W.

A bejegyzés trackback címe:

https://orbanszerintavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr444808893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2012.09.28. 20:21:59

A 2008-as IMF-hitelből 3 bank kapott pénzt, és azok is visszafizették ezt a költségvetésbe teljesen 2010 év végéig...

marco74 2012.09.28. 22:30:03

@mizrolist: És a kamatát is állták?

Bal 2012.09.29. 11:42:50

@marco74: bizony. Piaci kamatozású állami hitel volt. Amúgy két másodperc alatt magad is megtalálnád a vonatkozó tényeket, de mint írásodból kiderül, az ilyesmi vagy nem érdekel, vagy akkor sem érted, ha olvasod. Mint TWA utolsó írását, ami pontosan arról szól, hogy *legyen* társadalmi vita, ne csak gyűlölet.

Az én szép Magyarországom amúgy elműködne személyes klientúra nélkül is. Nem érdekel, hogy nálunk történelmileg mindig loptak, ez nem jelenti azt, hogy ennek muszáj így lennie. Ez csak attól válik szükségszerűvé, ha azok kerülnek többségbe, akik hozzád hasonlóan tapsolnak hozzá.

marco74 2012.09.29. 13:13:46

@Bal: Olyan sokan jöttök már ezzel a mnyp-os lopással, hogy egész biztos írok róla egy nagyon alapos szakma posztot, hogy miért volt racionalitás az államosításuk!

marco74 2012.09.29. 14:21:39

@Bal: Teljesen mindegy, hogy piaci kamatozású volt a hitel vagy sem, azt a pénzt ilyen rövid idő alatt is számos aljas dologra fellehetett használni, pl forintot shortolni, deviza-hiteleseken nyerészkedni, a CDS-en keresztül országok bedőlésére fogadni. Forrást kivonással egy országot financiálisan kivéreztetni majd utána uzsorakamatra hitelt adni, s az így szerzett pénzt röhögve visszafizetni.
Társadalmi vitáról beszélsz, amikor Tota W és elvtársai egyféleképpen állnak hozzá mindenhez, minden szar, amit a kormány csinál...
S ti mindent be is vesztek...elég csak ez a szó, hogy lopás, vagy sarc.
Nem érdekel, hogy a mnyp-ak fenntartása hihetlen állami eladósodással jár, az akkor is lopás, minek ide akármilyen érv, pl. hogy a mnyp tulajdonképpen magánvállalatok és a pénzüket bármikor elveszíthetik, volt a történelemben már pár csőd! Millió példát hozhatnék!
Vagy itt a banki adó, amely a bankok főmérlegkönyvének mindöszze fél %-a!!!
A válaszok kész vannak! Lopás és sarc.! Eddig gondolkoztok s után megáll, minden tudományotok.
Tota W. is egyet csinál, oda rakja elétek Orbánt,és folyamatosan mutogat rá, hogy tolvaj, meg bolond. S ennyi neked elég is, itt megállsz a gondolkodásban. Ez lenne a társadalmi vita!:::))))
Magyaroszágnak pontosan, az ilyen gondolkodásúak miatt, mint te nincsenek meg azok az önálló intézményei, amelyek miatt ma lehetetlen máshogy kormányozni. Ti, akik ölbe tettkézzel nézik, hogy kifosszanak benneteket és honfitársaitokat, majd el kezdik tolvajozni az első arra járót, i, s akik nem képesek felfogni, hogy milyen gondolkodású emberek kezébe került a világ pénzügyi rendszere! S mi lesz Orbán után? Erról már nem kell gondolkodni, mert a piacokban helyre áll a bizalom Magyarország iránt és jön a kánaán.
Elég perverz a történelem felfogásod, ha szerinted, a Hunyadiak, a Bocskai, a Rákocziak is loptak. Persze bezárult a kör, valaki lopott, tehát nem kell tovább gondolkodnod.

Itt egy másik blogom, amely megérteti veled azt a környezetet, amelyben Orbánnak kormányozni kell.

ujvilagrend2012.blog.hu/

Bal 2012.09.29. 15:04:34

@marco74: Sőt, a sátáni bankok akár szűzlányok vérét is vehették közben. Összeolvastál pár dolgot a témáról, de láthatóan sem a pénzügyi szereplőkről, sem tevékenységi körükről, sem a lehetőségeikről halvány lila segédfogalmad sincs.

Nem én beszélek társadalmi vitáról, hanem TWA. Látom nem sikerült megértened a szövegét, segítek: azt írja a legutóbbiban például, hogyaszongya elég jól láthatjuk, hogy nem jó az, hogy ha mindent egy ember dönt el, és legközelebb gondolkodjunk el azon, hogy erős államot akarunk-e, vagy vállaljuk a társadalmi vita nyűgét. Ezzel mi a bajod?

Te hoztad fel, hogy nálunk mindenki lopott ("lehetetlen egy személyes klientúra nélkül hatékonyan kormányozni, ennek megvannak a történelmi gyökerei"), amit Orbán "zseniálisan" felismert. Eddig még akár egyet is értünk, csak te megállsz itt, szerintem meg ugyan a tradíciók szépek, ezzel a jövőben szakítani kéne. Attól, hogy sz*r és h*gy között lehetett eddig választani, nem jelenti azt, hogy meg is kell elégedni velük, sőt, valamelyiket dicsérni kéne.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.30. 16:54:36

A legszörnyebb az egészben az, hogy nagyon gyakran jobbak a dumák ezen a blogon, mint amit a sokmilliárdos pénzből a kormánynak kitalálnak az úgynevezett profik.
süti beállítások módosítása